Evenwichtig musiceren

Gebruik je teveel spierspanning? Komt jouw vioolklank niet vrij? Vioolspelen is bewegen. Veelal beweeg je anders dan je denkt. Niet bewust maar onbewust. Het resultaat is dat er iets anders klinkt dan jij verwacht. Een kleine verandering in een bewegingspatroon heeft een enorm effect op het uiteindelijke resultaat. Lichaamsbalans en bewegingsvrijheid zal zich direct vertalen naar jouw vioolklank. In feite hoor je in je spel wat je lichaam uitdrukt. Fysieke en/of mentale blokkades brengen je uit evenwicht tijdens het spelen en dat is hoorbaar. Dat hoef je niet vervelend te vinden. Je viool fungeert als jouw spiegel en dat is juist mooi. Ook zonder voelbare blokkades is er zoveel meer te ontdekken in de vrijheid van het musiceren en het vrijkomen van de klank. Laat je uitdagen in deze workshop hoe jouw lichaam functioneert tijdens het spelen en ontdek hoe jij je klank kunt verdiepen.

Datum: zondag 13 of 20 november 2022
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: CKC & Partners in Zoetermeer
Gratis parkeergelegenheid
Kosten: € 125,- incl. consumptie

 

 

Esther den Boer

Esther heeft als violist en coach veel ervaring op het gebied van lichaamsbeweging en mentaal welzijn.

Haar viool & coachpraktijk biedt, naast verdiepingslessen in vioolles op maat, hulp aan violisten die te maken hebben met fysieke en mentale blokkades tijdens het musiceren.

“De kwaliteit van een beweging bepaald het resultaat” is haar motto.

 

 

András Czifra

András wordt als violist alom geprezen voor zijn warme vioolklank en persoonlijke stijl.

Naast zijn langdurige verbintenis als hoofdvak docent viool aan Codarts te Rotterdam, geeft hij regelmatig masterclasses in Europa.

Als pedagoog is hij gericht op een ontspannen en “gezonde” viooltechniek.

Aanmelden