Lichaamsbewust Vioolspelen

Vioolspelen vanuit lichaamsbalans en bewegingsvrijheid is, met zo min mogelijk energie, een maximaal resultaat behalen.
Je ontdekt waar blokkades jou in de weg zitten. Gebruik je teveel spierspanning? Of komt je klank niet vrij?

Ervaar dat een kleine verandering in jouw bewegingspatroon een enorm effect kan hebben. Natuurlijk wil jij jouw lichaam zo efficiënt mogelijk gebruiken tijdens het musiceren. Met minder energie kan je meer resultaat behalen. Aarzel niet, kom en ontdek!

Lichaamsbewust vioolspel maakt bewegingspatronen in het musiceren zicht- en hoorbaar. Vioolspelen is bewegen. Veelal beweeg je anders dan je denkt. Niet bewust maar onbewust. Het resultaat is dat er iets anders klinkt dan jij verwacht,

Ook voel je een belemmering in je viooltechniek. Je denkt dat je iets niet kan. Herken je dat? Je gaat harder studeren. Soms helpt het maar vaak ook niet. Je voelt dat je lichaam reageert met spanningsklachten.
Of heel vervelend, je hebt blessure klachten.
Dat frustreert.

In de workshop word jij je bewust van jouw bewegingspatronen tijdens het musiceren. Jouw lichaam ontdekt dat het volgen van een “andere route” meer effect heeft. Je merkt dat je met minder energie meer resultaat kunt behalen. Dat geeft ontspanning! Een soepele viooltechniek en een warme vioolklank is jouw beloning.

Datum: Zondag 31 oktober 2021

Locatie: CKC & Partners Leidsewallen 80, 2722 PC Zoetermeer
Gratis parkeergelegenheid
Kosten: € 95,- incl. consumptie

Programma Workshop

14.00 uur Ontvangst met koffie & thee
14.15 uur Workshop met Esther den Boer
15.30 uur korte pauze
15.45 uur Workshop met András Czifra
17.00 uur Einde

 

Esther den Boer

Esther den Boer

Esther heeft als violist veel ervaring op het gebied van lichaamsbeweging en mentaal welzijn. Haar diploma,s op medisch- en viooltechnisch gebied heeft zij op een uniek wijze weten te combineren waardoor haar privépraktijk is uitgegroeid in het specialisme van vioolcoaching, blessure hulp en preventie.

Samenwerkingsverbanden gaat zij aan met fysiotherapie, Feldenkreis, dans en bewegingstherapie.

András Czifra

András Czifra

András Czifra is violist, viooldocent, kamermusicus en dirigent. Hij is al meer dan 30 jaar verbonden als hoofdvakdocent viool aan Codarts te Rotterdam.

Als pedagoog is hij gericht op een ontspannen en “gezonde” viooltechniek ter voorkoming van blessures.

Geef je nu op!

English